Počitniško varstvo 2013


Tudi v letošnjem letu smo organizirali brezplačno počitniško varstvo za otroke, ki bi bili zaradi življenjskih okoliščin v času službe svojih staršev bolj ali manj prepuščeni sami sebi,  pogosto bi ta čas preživeli na ulici ….

Kot vsa leta do sedaj varstvo organiziramo s finančno podporo Četrtne skupnosti Center, zato je le to prednostno namenjen otrokom s tega območja. Če je na razpolago še kaj prostih mest pa seveda z veseljem sprejmemo tudi otroke z drugih območij Mestne občine Ljubljana. Stacionarno mesto našega druženja je na Štefanovi 11 v prostorih Četrtne skupnosti Center.

Drugi del varstva (med 19.8. in 28.8.2013) je v polnem zamahu, tako rekoč se je prevesilo že v drugo polovico in do zaključka so ostali le še trije dnevi našega skupnega druženja. Dogajanje je bilo ves čas pestro, imeli smo različne aktivnosti, prostoročne in druge ustvarjlne delavnice, veliko smo se igrali in hodili na sprehode v bližnje parke in otroška igrišča ter seveda v bližnji park Tivoli.

Med drugim so nas v mesecu juliju obiskali predstavniki Ćetrtne skupnosti Center, predstavniki Mestnega redarstva MOL, policist s Policijske postaje Ljubljana Center, predstavnik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MOL in predstavnica javne agencija za varnost prometa. Skupno druženje je bilo predvsem poučo, saj so nas podučili z varno hojo in vožnjo s kolesom. Po predstavitvenem delu pa smo se nekateri v spremstvu policista podali peš po bližnji okolici, tisti, ki so prišli s kolesom pa so se v spremstvu mestnih redarjev zapeljali po bližnjih ulicah.

Nekaj foto utrinkov

Advertisements

Pošlji komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s