Folklorna dejavnost

Kratka zgodovina folklorne skupine

Člani ljubiteljske folklorne skupine Kolovrat smo se zbrali jeseni leta 2000 v okviru Univerze za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani, na pobudo Trudi in Emila Černoša. V letu 2003 se je skupina vključila v Humanitarno društvo NIKOLI SAM.

Prvih folklornih plesnih korakov nas je naučila prof. Emilija Razpotnik. Vsi člani skupine smo bili začetniki, saj smo se za folkloro odločili šele v času upokojitve. Iz vrst skupine je nastala tudi glasbena skupina, člani pa so se tako kot floklornih plesov, začeli učiti igranja na instrumente šele v času upokojitve.

V naših vrstah najdemo tudi druge talente, kot je npr. pasenica, igralka, pevke,…, kar vse skupaj dopolnjuje naše skupno ljubiteljsko delo na področju ohranjanja slovenske kulturne dediščine.

Stran namenjamo naši folklorni dejavnosti, ki jo izvajamo v okviru programa naših rednih dejavnosti. V okviru dejavnosti imamo ustanovljeno Folklorno skupino Kolovrat, ki šteje 20 članov, vendar se število spreminja. V letu 2011 smo zaznali v prvi polovici rahlo stagnacijo, v jesenskem času pa smo pridobili nekaj novih članov.

V okviru folklorne skupine deluje tudi glasbena skupina Kolovrat. Člani skupine se redno srečujejo na vajah vsak torek po dve uri, v okviru katerih izpopolnjujejo svoje znanje, katerega ves čas dopolnjujejo z novimi idejami, programom in skladbami. Program je zastavljen s ciljem samostojnih nastopov, po drugi strani pa s ciljem dopolnjevanja programa folklorne skupine, kar omogoča skupne nastope za ožjo in širšo javnost.

Skupina tudi redno in uspešno izvaja program s svojimi nastopi po domovih starejših občanov, tako na območju Ljubljane kot tudi širše, s čimer se uspešno izvaja tudi promocija društva.

Zadani cilji so zadovoljivi tako v plesni kot v glasbeni skupini. Žal pa se število članov zaradi bolezni konstantno zmanjšuje in bomo veseli novih, zagnanih, izkušenih in tudi manj izkušenih plesalcev.

Termine naših tedenskih vaj si lahko pogledate v društvenem koledarju dogodkov, ki je dostopen s klikom tukaj .

Več o folklorni skupini in prijavni obrazec najdete na spletni strani – klik tukaj.

Vabljeni, da se nam pridružite!

V nadaljevanju predstavljamo nekaj fotoutrinkov. Za povečavo klikni na sliko – možnost diaprojekcije.

Advertisements

Pošlji komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.